Maison Autrique - SOLO Vincent Bruyninckx-

SOLO Vincent Bruyninckx

Vincent Bruyninckx is geboren in Namen en studeerde eerst klassieke piano en daarna jazz aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

 

Daarna vervolledigde hij zijn muzikale opleiding met cursussen en workshops in muzikale analyse, compositie, kamermuziek, improvisatie, enz.

Zijn nieuwsgierigheid en gevarieerde opleiding (hij heeft ook een diploma fysica) brachten hem er al vroeg toe om muziek vanuit verschillende invalshoeken te bekijken, zowel stilistisch als technisch.

Hij speelde in de Belgische en internationale jazzscene in verschillende formaties, waaronder Tribute to Toots Thielemans, Philip Catherine, Bruno Castellucci, Jazz Station Big Band, Stéphane Mercier, enz.

Hij heeft een langdurige interesse in kamermuziek en de hedendaagse expressies daarvan en werkt af en toe samen met het Musiques Nouvelles Ensemble.

Zijn carrière omvat ook uitstapjes naar pop en chanson (Maurane, Liane Foly...). Hij treedt regelmatig internationaal op.

Momenteel geeft hij les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en de Bosacademie.

 

From small to big band, from Schaerbeek to Saint-Josse

In samenwerking met Jazz Station hebben we een formule bedacht: “From small to big band, from Schaerbeek to Saint-Josse”.

Elke eerste donderdag van de maand, van oktober tot juni, van 20u30 tot 22u30, treedt de Jazz Station Big Band (14 muzikanten) op in het Jazz Station (Leuvensesteenweg 193, vlakbij het Sint-Joostplein).

Van 19u tot 19u45 organiseert het Autrique-huis een voorconcert met een solo-optreden van één van de Big Band-muzikanten. Hij of zij zal van de gelegenheid gebruik maken om u kennis te laten maken met zijn of haar instrument(en), hun specifieke kenmerken en/of hun onvermoede gebruiksmogelijkheden in een uniek optreden. Drankjes zijn verkrijgbaar vanaf 18.45 uur. Losse of gecombineerde tickets te koop via www.jazzstation.be

Praktische Informatie
Rooster : De 7 december 2023, van 19u tot 19u45
Reservaties: gecombineerd pass Autrique + Jazz station
Ticket alleen Maison Autrique

Event Information

Event Date 07-12-2023
Location Autrique Huis

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
Belgïe

Openingstijden

Van woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(laatste toegang om 17u30)
Gesloten op feestdagen

Reserveren is niet nodig voor individuele bezoeken.

Tarieven

Volle prijs: 9.00€
Senioren, studenten, werkzoekenden: 6.00€
Kinderen, Schaarbeekse inwoners: 3.00€
Artikel 27: 1.25€ + ticket
ICOM, museumpas, Brussels Card, Art Nouveau Pass: gratis