Le Tailleur du Rêve

Na Mystère in Treasure Island en O in de Bellagio is Le Rêve de derde regie van Franco Dragone in Las Vegas.

In deze odyssee van de 21se eeuw, ontworpen en geënsceneerd door Franco Dragone, spelen de kostuums een cruciale rol. Ze vormen een decor op zich dat toegang geeft tot de personages en hun leefwereld. Om deze buitengewone voorstelling aan te kleden heeft Claude Renard bijna 1 250 kostuumontwerpen getekend.

De tentoonstelling presenteert een ruime selectie van deze prachtige tekeningen, maar ook kostuums, foto's en uittreksels uit de voorstelling. De bijzondere sfeer en de verbeeldingswereld van het Autriquehuis vormen een ideaal kader om het wonderlijke universum van Le Tailleur du Rêve te ontdekken.

Claude Renard

Claude Renard is de drijvende kracht achter het stripatelier « Le 9e rêve » dat een grote bijdrage leverde aan de revival van de Belgische strip (Sokal, Schuiten, Berthet, Goffin, Cossu, Andréas, enz., waren zijn leerlingen). Samen met François Schuiten maakte hij twee stripalbums (Aux médianes de Cymbolia en Le Rail) alvorens te beginnen met zijn eigen reeks, Les Aventures d'Ivan Casablanca. Hij is ook de auteur van meerdere geïllustreerde albums, waaronder Galilée, journal d'un hérétique en Maroc : Lettres à Matisse sous le protectorat.

Claude Renard geeft les in grafische technieken aan de Ecole de Recherche Graphique in Brussel. Hij heeft meerdere kortfilms geregisseerd, een merkwaardig stuk op scène gebracht op basis van de brieven van Vincent Van Gogh, en de decors en kostuums ontworpen van een vijftiental toneelstukken.

Franco Dragone

Franco Dragone werd in 1952 geboren in Cairano nabij Napels. Hij is de vaste scenarist van de voorstellingen van het Cirque du Soleil. Overal ter wereld, van Peking tot Monteal, oogst hij hetzelfde succes. Onlangs heeft hij de regie gevoerd voor de nieuwe show van Céline Dion in Las Vegas, « A new day ».

De naam van Dragone is ook verbonden met de openings- en slotplechtigheid van Euro 2000 op de Heizel en in Amsterdam. Nog in 2000 heeft hij in La Louvière een grandioos spektakel geregisseerd onder de titel “Décrocher la lune”. Om zijn ervaring in dienst te stellen van de inwoners van zijn thuisstad La Louvière heeft hij Le Cirque du Monde opgericht, een vervolmakingscentrum voor professionele clowns, en Nomad TV, een tv-zender door en voor jongeren.


Het boek

Dit prachtige album op groot vierkant formaat (30 x 30 cm) verzamelt de mooiste tekeningen die Claude Renard gemaakt heeft voor de show van Franco Dragone « Le Tailleur du Rêve ».

Het boek begint met een voorwoord van Sting. Het bevat ook een zeer mooie selectie foto's van de voorstelling gemaakt door Tomasz Rossa en een lang interview met Franco Dragone en Claude Renard.

Het werk is opgevat als een zelfstandig kijk- en leesboek, los van de voorstelling die enkel in Las Vegas te zien is. De tekeningen zijn een echte streling voor het oog en vormen het vertrekpunt voor ontelbare dromen ...

Album met gekartonneerde kaft, 30 cm x 30 cm, 144 bladzijden, Les Impressions Nouvelles.

Infos

Date : 2006-10-13
End date : 2007-03-04
Expositions
Le Tailleur du Rêve

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
België

Openingstijden

Woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(Laatste toegang 17:30)

Gesloten tijdens de feestdagen

 

Prijs

Volwassenen: 7€
Senioren, studenten, werklozen: 5€
Kinderen, inwoners van Schaarbeek: 3€
Artikel 27: 1,25€
ICOM, Museumpassmusées, Brussels Card : 0€