Brussels by Tram

« Brussels by tram » : het nieuwe werk van Alexandre Obolensky. De tentoonstelling wordt aan het beeld van de tram in het hedendaagse Brussel gewijd.
Die zal aangevuld worden door voorwerpen die uitgeleend worden door privéverzamelaars en het Trammuseum om het verhaal van de «tramway » in de stad voor de geest te halen, om herinneringen te doen herleven, om de duurzaamheid en de evolutie van deze vervoerswijze te tonen.

Alexandre Obolensky

De schilder Alexandre Obolensky is geboren in Brussel op 28 juli 1952. Na zijn studies als illustrator aan Sint-Lucas wordt hij in 1978 aangeworven in de ateliers van De Munt en maakt zich, vooral met Thierry Bosquet, vertrouwd met het decorschilderen.
Hij werkt sinds 1982 als zelfstandige voor theaters, het Ballet van Béjard, van Vlaanderen en van Wallonië, voor de opera zowel in België als in het buitenland, en evenals voor de voornaamste zomerfestivals. Alexandre Obolensky werkt sinds lange tijd samen met François Schuiten aan
scenografische projecten zoals : het metrostation « Hallepoort » in Brussel, Het Internationaal Stripverhaalfestival van Angoulême in 2003, de tentoonstelling « De Trans-Siberian Express » voor Europalia Rusland in 2005, enz....

Infos

Date : 2008-04-19
End date : 2008-12-07
Expositions
Brussels by Tram

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
België

Openingstijden

Woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(Laatste toegang 17:30)

Gesloten tijdens de feestdagen

 

Prijs

Volwassenen: 7€
Senioren, studenten, werklozen: 5€
Kinderen, inwoners van Schaarbeek: 3€
Artikel 27: 1,25€
ICOM, Museumpassmusées, Brussels Card : 0€