Werelddag van de art nouveau 2017

Beste art-nouveaubewonderaars,
Zoals elk jaar vieren we ook op 10 juni 2017 de Werelddag van de art nouveau. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit internationale evenement dat voor iedereen toegankelijk is!Deze vijfde editie is gewijd aan het thema van de beweging in de art nouveau, het kenmerk bij uitstek van deze kunststroming, opgedoken in het tijdperk van het fin-de-siècle waarvan ze de verzinnebeelding is gaan vormen. De technologische vooruitgang zorgde voor ontwikkelingen in het vervoerswezen (treinen, vliegtuigen), de communicatie (telefoon) en in de ontspanningswereld (fotografie, film), die het volgende gemeen hadden: beweging en verkeer, letterlijk en figuurlijk. Naast haar aan de natuur ontleende golven en vormen wordt de art nouveau soms getekend door geometrische en ritmische lijnen, en heeft ze ook iets weg van filmkunst door het spelen met natuurlijk licht in binnenruimten of het uitbeelden van beweging in de natuur en bij flora en fauna.


Welk art-nouveaumonument kreeg een apart plekje in je hart dat je aan ons wil tonen door aan onze fotowedstrijd deel te nemen?
Tot 6 juni 2017 om middernacht kan je ons je fraaiste foto's die de beweging in de art nouveau weergeven opsturen, samen met het ingevulde inschrijvingsformulier (zie hierna) aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Alle foto's die in verband met dit thema worden ingediend, worden op 10 juni op onze Facebookpagina gepubliceerd, waarna de internetgebruikers op hun favoriete kiekje kunnen stemmen. Daarnaast zullen die gebruikers ook kunnen gissen welke art-nouveaukunstwerken of -bouwwerken op de foto's staan afgebeeld.
Er worden drie prijzen toegekend:
- "De prijs van de internetgebruikers" voor de foto met de meeste likes om 18.00 uur;
- "De raadselprijs" voor de internetgebruiker die het onderwerp van afbeelding van het grootste aantal foto's weet te raden;
- "De juryprijs" uitgereikt door de jury samengesteld uit het secretariaat en de leden van het netwerk.

 

Alle foto's zullen vervolgens op de Pinterest-pagina van Réseau Art Nouveau Network worden gepubliceerd.
Haal je fototoestel boven en surf op 10 juni naar onze Facebookpagina om aan deze dag deel te nemen en de gelukkige winnaars te kennen!


Inschrijvingsformulier
Wedstrijdreglement


Ontdek daarnaast nog de andere activiteiten die onze leden organiseren om de Werelddag van de art nouveau te vieren!

http://www.artnouveau-net.eu/

logo RAN

Infos

Date : 2017-04-12
End date : 2017-06-10
événements
Werelddag van de art nouveau 2017

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
België

Openingstijden

Van woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(laatste toegang om 17u30)

Gesloten tijdens de feestdagen

 

Tarieven

Volle prijs: 7.00€
Senioren, studenten, werkzoekenden: 5.00€
Kinderen, Schaarbeekse inwoners: 3.00€
Artikel 27: 1.25€ + ticket
ICOM, MuseumPassMusées, Brussels Card, Art Nouveau Pass: gratis