Heritage days

De gezondheidscrisis die we momenteel doormaken, heeft aangetoond hoe essentieel zulke simpele zaken zijn als elkaar fysiek kunnen ontmoeten, kunnen uitwisselen, ervaringen delen en getuigenis afleggen van de eigen dagelijkse realiteit.

We hebben behoefte aan dat soort van gezelligheid, rechtstreeks én fysiek. En die is ook helemaal niet nieuw. Zo heeft die elementaire behoefte aan uitwisseling wel degelijk de architectuur van onze interieurs en onze openbare ruimte beïnvloed en zelfs bepaald, maar ook de typologie en de organisatie van onze gebouwen. Een aantal daarvan is zelfs specifiek ontworpen om aan die essentiële behoefte tegemoet te komen.

Deze 33e editie van de Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest richt dus de schijnwerpers op onze openbare ruimten, parken, markten, cafés, restaurants, literaire kringen, bal- en feestzalen, theaters, … maar ook spreekkamers, lokettenzalen, raadzalen, vergaderzalen, privésalons en receptieruimten en niet te vergeten die plekken die symbool geworden zijn voor collectieve mobilisatie en waar de grote publieksmanifestaties plaatsvinden.

Ook de ‘klassiekers’, de grote monumenten, waaronder het Brusselse parlement, de kathedraal, de basiliek, enz., en de voornaamste Brusselse musea zullen van de partij zijn.

Om uw bezoek aan het Autrique-huis te reserveren, klik hier.

Familieactiviteit "Binnentuinen" op zaterdag 18 september 2021 van 10.00 tot 12.00 uur (in het Frans). Info en reservering hier.

Infos

Date : 2021-09-18
End date : 2021-09-19
Hour : 12:00 to 18:00
événements
Heritage days

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
België

Openingstijden

Van woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(laatste toegang om 17u30)

Gesloten tijdens de feestdagen

 

Tarieven

Volle prijs: 7.00€
Senioren, studenten, werkzoekenden: 5.00€
Kinderen, Schaarbeekse inwoners: 3.00€
Artikel 27: 1.25€ + ticket
ICOM, MuseumPassMusées, Brussels Card, Art Nouveau Pass: gratis