Festival ARTONOV ~ Los pasos perdidos

Los pasos perdidos ~ De ziel van de oude en van de nieuwe wereld

Oude muziek – Archeomusicologie
Pierre Hamon, blokfluiten, precolumbiaanse fluiten, componist

Een uitnodiging om te mediteren en te dromen: met Pierre Hamon reist u, op de vleugels van de adem, doorheen het klankuniversum van de fluiten uit de oude beschavingen: van de middeleeuwse dubbele fluiten, directe afstammelingen van de fluiten en Aulos uit de Griekse en Romeinse oudheid tot de dubbele en drievoudige fluiten van de oude beschavingen van Mexico, langsheen de fluiten met drie vingergaten en trommel van de middeleeuwse minstrelen, die in Frankrijk en Spanje in vele tradities standhielden, maar ook bij verschillende indianenvolkeren van Mexico tot Peru voorkwamen. Fluiten met een buitengewone verscheidenheid aan vormen en materialen: gemaakt uit botten, keramiek, riet, bamboe of hout, uitgehold (liefdesfluiten van de Indianen uit de Noord-Amerikaanse prairies) of gedraaid (westerse blokfluiten), gemaakt om de levenden te verleiden of om te communiceren met de geesten.

Dit programma is een ontdekkingsreis naar de oorspronkelijke kracht van de muziek, opgewekt door de “oer-adem”, die kan leiden tot trance, meditatie en extase, .Een mogelijke weg in de universele zoektocht naar het huidige moment en de mysteries van het leven.

«Wees bovenal een ‘adembeest’ » zei Frans Brüggen op zijn typisch provocerende manier tijdens de masterclasses die hij eind jaren zeventig gaf. Of een ‘mysticus van de adem’ zoals verschillende tradities suggereren.

Volledig programma en tickets.

Infos

Date : 2019-10-12
End date : 2019-10-12
Hour : 17:13 to 17:13
événements

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
België

Openingstijden

Van woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(laatste toegang om 17u30)

Gesloten tijdens de feestdagen

 

Tarieven

Volle prijs: 7.00€
Senioren, studenten, werkzoekenden: 5.00€
Kinderen, Schaarbeekse inwoners: 3.00€
Artikel 27: 1.25€ + ticket
ICOM, MuseumPassMusées, Brussels Card, Art Nouveau Pass: gratis