Débâcle / Het Smelt Lize Spit

Tweetalige lezing

Op maandag 4 februari 2019 om 20u15 brengt Compagnie Albertine in het Autrique-huiseen tweetalige lezing Nederlands/Frans van fragmenten uit de prachtige roman Het Smelt van Lize Spit,dat zich afspeelt in het Vlaamse dorp Bovenmeer. Eva, Pim en Laurens zijn onafscheidelijke vrienden. Maar tijdens de zomer van hun dertien jaar wagen ze zich aan steeds gevaarlijkere spelletjes, met verregaande gevolgen. Een straffe maar genadeloze tekst die je niet onberoerd laat.


Circé Lethem en Geneviève Damas lezen fragmenten uit Het Smelt/Débâcle met muzikale begeleiding van Vincent de Vos aan de saxofoonen in een regie van Nina Blanc. Er is boventiteling voorzien.


Ook kan u vanaf 19u een gesprek bijwonen rond het thema “grensoverschrijdend gedrag bij adolescenten” met Philippe van Meerbeeck, neuropsychiater en psychoanalist, stichter van het departement “Adolescenten en jong volwassenen” aan het gezondheidscentrum Chapelle-aux-Champs.


Na afloop van de lezing wordt u een drankje aangeboden, de ideale gelegenheid om de artiesten te ontmoeten.

Geboren in 1988, groeide Lize Spit op in Viersel en woont sinds 2005 in Brussel. Ze behaalde een Master Scenario aan het RITS, schrijft daarnaast ook proza en poëzie. Ze publiceerde o.a. in Het Liegend Konijn, De Gids en Das Magazin. In 2013 won ze zowel de jury- als de publieksprijs van WriteNow! Lize Spit geeft scenario-cursussen bij Wisper en is gast-docent Schrijven op de LUCA School Of Arts in Brussel. Ze is gespecialiseerd in AVI-schrijven, leverde teksten voor De Taalbende, de nieuwe taalmethode van Plantyn. Ze is een van de initiatiefnemers van vzw RAW die werkruimte aanbiedt aan jonge schrijvers en filmmakers. Het Smelt, haar debuutroman, verscheen in januari 2016 bij Das Mag Uitgevers en won verschillende prijzen o.a. De Bronzen Uil.

Maandag 4 februari 2018 om 20u15
Lize Spit, Het Smelt
Tweetalige lezing
Vertaling Emmanuelle Tardif
Boventiteling
Regie Nina Blanc
Lezing Circé Lethem & Geneviève Damas
Saxofoon Vincent de Vos

Waar ?
Het Autrique-Huis,
266 Chée de Haachtsesteenweg, 1030 BXL.
Inkom : 8 € (bezoek van het huis inbegrepen)
Inlichtingen en reservaties : 02/245.51.87 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / www.albertine.be

Infos

Date : 2019-02-04
End date : 2019-02-04
Hour : 19:00 to 22:00
événements
Débâcle / Het Smelt Lize Spit

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
België

Openingstijden

Woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(Laatste toegang 17:30).

Gesloten tijdens de feestdagen.

 

Prijs

Volwassenen: € 7,00
Groepen, senioren, studenten € 5,00
Kinderen, Schaerbeek € 3,00
Artikel 27: € 1,25