Autrique huis

van Victor Horta

Autrique huis

Verspreider van de Art nouveau

Autrique huis

Vroege werk van Victor Horta

Autrique huis

Huis huizen

Autrique huis

Voorbeeldige restauratie

Arrow
Arrow
Slider

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
Belgiƫ

Kantooruren

Woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(Laatste toegang 17:30).

Prijs

Volwassenen: € 7,00
Groepen, senioren, studenten € 5,00
Kinderen, Schaerbeek € 3,00
Artikel 27: € 1,25

Events

28 januari 2017

Exiled in the United States during the World War I, Victor Horta and his wife discover the excessiveness of American nature and archtecture. His way of conceiving architectural designs are turned upside-down.     Horta In...

Lees meer

Geschiedenis van het huis Autrique

La Maison Autrique (Horta 1893) est un jalon important de l'Art Nouveau. Elle a fait l'objet d'une restauration exemplaire. Ouverte au public, elle permet à chacun de mieux saisir l'intérêt historique et esthétique des vieilles demeures bruxelloises. Lors de votre visite, vous découvrirez des espaces d'exposition, une petite librairie thématique et une scénographie originale signée Benoît Peeters et François Schuiten.

Lire la suite

Ondersteuning van het huis Autrique

U wil actief betrokken zijn bij het leven van het Autrique-huis? U wil de uitbouw van de wetenschappelijke en culturele activiteiten van het museum actief aanmoedigen en er aan meewerken? Word dan Vriend van het Autrique-huis!

Lees meer

Word vriend van het Autrique-huis!

Mevrouw, Meneer,
Vrienden,

December 2014 was voor het Autrique-huis nog feestelijker dan andere jaren, want toen was het tien jaar open voor het publiek. In het kader van die viering beslisten we om een parallelle vereniging op te richten die onze vzw zou aanvullen: de Vrienden van het Autrique-huis.

Het idee is natuurlijk niet nieuw, veel musea hebben zich op deze manier omringd om hun activiteiten beter te kunnen financieren, nieuwe projecten op te zetten. Het is de beurt aan het Autrique-huis om de stap te zetten en een kring van vrienden om zich heen te verzamelen, die zijn acties van heel dichtbij willen volgen.

Dit nieuw initiatief zal het mogelijk maken, hopen wij, om de organisatie van nieuwe tentoonstellingen, de uitvoering van eventuele gerichte restauraties in het huis, de aankoop van allerlei voorwerpen en nog veel meer te steunen. Daarnaast zagen wij graag dat de Vrienden van het Autrique-huis zouden leiden tot ontmoetingen, tot gedachtewisselingen.

De bijdragen, die twaalf kalendermaanden geldig zijn, kunnen gestort worden op het rekeningnummer BE51 0017 2916 7062, met als mededeling ‘beschermend lid’ of ‘steunend lid’.

- Beschermend lid €45,00
- Steunend lid €80,00

Als lid van de Vrienden van het Autrique-huis hebt u het hele jaar door gratis toegang tot het huis-museum.

Bankrekeningnummer van de Vrienden van het Autrique-Huis:
IBAN: BE51 0017 2916 7062 BIC: GEBA BEBB
Mededeling: ‘beschermend lid’ of ‘steunend lid’.

U vindt hierbij ook een klein formulier dat wij u vragen om in te vullen en terug te sturen, zodat wij over al uw gegevens beschikken.

Partners

Commune de Schaerbeek
Région de Bruxelles Capitale
La Loterie Nationale
Fédération Wallonie-Bruxelles
Cocof

Het Autrique huis

Adres

Haachtsesteenweg 266
1030 Schaarbeek
Belgiƫ

Kantooruren

Woensdag tot zondag,
van 12 tot 18 uur
(Laatste toegang 17:30).

Prijs

Volwassenen: € 7,00
Groepen, senioren, studenten € 5,00
Kinderen, Schaerbeek € 3,00
Artikel 27: € 1,25